Restaurant - Restorant (식당) ( Practical Korean Expressions for Foreigners )


Ön bilgi : Kore yemekleri genellikle pirinç, çorba, ana yemekler ve yan yemeklerden oluşur. Pirinç ve çorba, her kişiye ayrı ayrı servis edilir, ancak ana yemekler ve yan yemekler masanın ortasında yer alır ve diğerleriyle paylaşılır. Bahşiş bırakmanıza gerek yok.

A: Excuse me! (calling a waiter) 

B: Would you like to order? 

A: Two orders of Bulgogi, please. 

B: Yes sir / ma’am. 

🔺Is there a good Korean restaurant nearby?


🔺May I please have a menu?


🔺What is the most popular dish here?


🔺I’d like to order.


🔺We’ll have (one) Samgyetang and (one) Bibimbap please.


🔺Please leave out the Gochujang.

Gerekli bazı kelimeler..

■ Side dish : 반찬 (banchan) : Garnitür
■ Water :  물 (mul) : Su
■ Salt : 소금 (sogeum) : Tuz
■ Pepper : 후추 (huchu) : Biber
■ Pork : 돼지고기 (dwaejigogi) : Domuz eti 
■ Fork : 포크 (Fork) : Çatal
■ Chopsticks : 젓가락 (jeotgarak) : Yemek çubukları
■ Spoon : 숟가락 (sutgarak) : Kaşık
■ Check : 계산서 (gyesanseo) : Hesap
■ Pay : 계산 (gyesan) : Ödeme,ücret
■ It’s delicious. : 맛있어요 (masisseoyo) : Lezzetli
■ It’s spicy. : 매워요 (maewoyo) : Acılı

Bu kayıt "hayalistic.blogspot.com" için hazırlanmıştır. İzinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır..
~(≧▽≦)~

Etiketler: , , , ,