MYRA'NIN LİMANI ADRİAKE ve Likya Uygarlıklar Müzesi ( Demre )



Merhaba benim küçük ailem.. 
Size bugün biraz yaşadığım yerdeki çok fazla bilinmeyen tarihi yerlerden bahsedeceğim..Ben 22 yıldır Antalya'nın Demre ilçesinde yaşıyorum. Yaşadığım yerin ismi bir çok kez değiştirildi.. Kale oldu Demre oldu Myra oldu o oldu bu oldu ama sanırım şu sıralar Demre olmasında karar kıldılar.. Demre konum olarak Kaş ile Finike'nin tam ortasındadır.. Finike'nin portakalından Kaş'ın gece hayatından ötürü herkes tarafından bilinen isimleri var.. Demre'nin ayağını bastığın her yerinin tarih kokmasına rağmen neden isminin bilinmediğini hiç anlamam.. O yüzden bundan sonraki 4 5 yazımda özellikle Demre'den bahsedeceğim belki birazcık adının duyulmasında yardımım olur.. 
Evet kısaca Derme'den bahsettiğimize göre gelelim bugün anlatacağım tarihi mekanımıza..



Başlıktan da anlayacağınız üzre burası eskilerde bir limanmış.. Üstelik tek bir medeniyet için değil . Üst üste uygarlıklar yaşanmış burada daha önce.. Bizans, Roma gibi..



Burası şehrin duvarlarından.. Görünen beyaz şeyler taş değil deniz kabuğu .. Ve yerler her yer bunlarla dolu. Bu beyaz deniz kabukları eski zamanlarda mor renk elde edilmek için kullanılırmış. Mor renk de kralların rengidir.. Başkası mor giyemez.. Aralarından sağlam bir kaç tane bulup saklamak için aldık tabisi hemenn malum buraların kralı biziz :D :D :D






     






    Ve böyle bir müze bulunuyor .. Küçük göründüğüne bakmayın içi baya bir büyük.. İçinde olanlarla ilgili bir kaç resim paylaşacağım ama sanmayın ki bu kadar var.. Ama gidip görmeniz içinde bir şeyler kalsın değil mi? :D



    Kadın her yerde kadın işte :D O zamanlarda da düşkünmüşüz takı tokaya.. :)








    Aşağıda Demre' de bulunan bir kaç yerin eski ve yeni halleri bulunuyor..
Burası Myra.. Burayı da paylaşacağım daha sonra..



   Burada daha önceden Demre'ye gelmiş seyyahlar veya günümüzde gelen önemli kişilerin Demre hakkında söylediği şeyler yazıyor..  






















Bu kayıt "hayalistic.blogspot.com" için hazırlanmıştır. İzinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır..
~(≧▽≦)~

Etiketler: ,