"Akşamdan Kalmalara" Kore usulü tedavi..

Uzun süre Kore'de kalacaksanız kuşkusuz bu alkollerin ( Tık Tık ) bazılarını içeceksiniz ve alışık olmadığınız için bunlar sizi sarhoş edecektir.. O yüzünden gelin sizleri Kore usulü akşamdan kalmaları tedavi edecek yöntemlerle tanıştırayım.. (Müslüman olanlar için domuzlu olanları görmezden gelebiliriz)

1) Haejangguk (해장국) - Domuz çorbası


    Bu domuz temelli Kore çorbası, kelimenin tam anlamıyla “akşamdan kalma çorba” olarak adlandırılıyor ve buna göre Kore'de bir gece içtikten sonra en çok tüketilen şeylerden biri. 
İpucu = Patates Çorbası (gamjatang / 감자탕) genellikle hyejangguk'un satıldığı her yerde satılır. Et suyu temelde aynıdır ve aynı etkiye sahip olacaktır. 

2) Gomtang / Galbitang (곰탕 / 갈비탕) - Dana bazlı Kore çorbası


Bu iki çorba, protein bakımından zengin olmaları nedeniyle popüler Kore akşamdan kalma tedavileridir. 

3) Kongnamulguk (콩나물 국) - Sebze Tabanlı Kore Çorbası


Vejeteryan mısınız? Sizin için de bir çözüm var tabii ki.  Ağzına kadar fasulye filiziyle dolu bir çorba.. Soğun algınlığına da iyi geldiği iddia ediliyor .. 

4) Jjamppong (짬뽕) - Kore-Çin yemeği


Koreliler gibi yapın ve bu acılı deniz mahsulleri çorbasıyla ağrıyan vücudunuzu rahatlatın. Hem ağzınıza hem de midenize getirdiği ısı, dün gece verdiğiniz hasarı dengelemenize yardımcı oluyor. Akşamdan kalma tedavilerinin sipariş versiyonu. 

[Dil ipucu]  - 해장 하다 (haejanghada), akşamdan kalmayı atlatmak için bir şeyler yemek veya içmek anlamına gelir. 









Bu kayıt "fulyayeliz.blogspot.com" için hazırlanmıştır. İzinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır..
~(≧▽≦)~

Etiketler: , ,