Koreli Kadınların Makyaj Teknikleri





Koreli kadınlar ve doğal görünümlü makyaj sırları tüm dünyada merak ediliyor. Öyle ki internette Kore kozmetik ürünlerini arayanların ve satın alanların sayısı her gün artıyor.

Çoğumuzun bildiği gibi Asyalılar genetik özellikleri sayesinde bizlere göre daha yavaş yaşlanıyorlar. Ama onların bu kadar genç görünmesinin tek sebebi genetik olamaz. Kullandıkları makyaj malzemelerinin özellikleri ve makyaj teknikleriyle daha saf ve genç bir görünüm elde etmeyi başardıkları kesin.

Makyaj Koreli kadınlar için olmazsa olmazlardan birisi. Bu konuda küçük bir örnek ile Koreli kadınların kozmetik çılgınlığını daha iyi anlatabileceğimi düşünüyorum. Kendilerini Türklerle karşılaştırdıklarında gözlerinin kaşlarının belirgin olmaması, burunlarının yassı olması, kirpiklerininse neredeyse hiç görünmeyecek kadar kısa olmasından şikayet ederler. Bu yüzden de makyajsız dışarıya asla çıkmazlar, çıksalar bile ilk fırsatta makyajlarını yaparlar. Gün içerisinde sık sık ayna kontrolü yaparken her fırsatta pudralarını yenilerler. Yaptıkları makyajın en önemli özelliği ise çok göz alıcı renklerden kaçınmaları. En çok tercih ettikleri renkler doğal pudra ve somon tonları.

İşte Koreli Kadınların Daha Genç Bir Görünüm İçin 6 Makyaj Sırrı

1. Değişen Tonlarda Dudaklar
Kore makyajı, genç ve taze görünüme odaklıdır. Her zaman popülerliğini koruyan ısırılmış gibi dudaklar, ruj uygulandıktan sonra kenarlara hafif toz fondöten uygulanarak elde edilir. Bu değişen tonlarda dudak tekniği ile koyu renklerin daha yumuşak görünmesini sağlayarak eğlenceli ve masum bir görünüm elde edebilirsiniz.



2. Gözaltı Makyajı
Gözaltı torbalarından kurtulmak her zaman çok kolay olmayabilir. Koreliler istenmeyen gözaltı torbalarını çok beğenilen bir trende dönüştürmeyi başarmışlar. Tüm gözaltı kapatıcılarını bir kenara bırakın ve Korelilerin aegyo-sal tekniğini deneyin. Gözlerinizin altına yumuşak bir kahverengi tonunda kalem çekin ve şi gözlerinizin daha canlı görünmesi için orta kısımda hafif parlak bir vurgu yapın.


3. Düz Kaşlar
Uzun bir süredir popülerliğini koruyan düz kaşlar yüzünüzün daha yuvarlak ve genç görünmesini de sağlıyor. Eğer odak noktamız daha genç bir görünüm ise kavisli kaşları bir kenara bırakmamız gerekiyor.


4. Kavisli Eyeliner
Çoğumuz ucu yukarıya doğru çizilen kedi gözü eyeliner tekniğine alışkınız. Bu teknik Korelilerin kullandığı kavisli eyeliner tekniği ile karşılaştırılınca daha keskin ve daha net bir görünüm sağlar. Kavisli eyeliner ise gözleri daha büyük göstererek daha yumuşak bir görünüm verir. Eyelinerınızın ucunu yukarıya doğru çekmek yerine kirpiklerinizin bitimine kadar aşağı çekmeye devam edin ve daha yumuşak bir görünüm elde etmek için kirpikleriniz ile eyeliner arasındaki boşluğu doldurun.


5. Turuncu Allık
Koreliler doğal tonlarda allıkları tercih ediyorlar. Turuncu allıklar vücudunuza istediğiniz sıcak görünümü geri getirecektir. Bronz allıkları bir kenara bırakıp mandalina ve portakal renklerinin tadını çıkarma zamanı.


6. Yumuşak çizgiler ve koyu vurgular
Sürekli değişen güzellik trendleri yüzünden kafanız karışıyorsa, siz de Korelilerin yöntemini deneyebilirsiniz. Koyu renkli fondötenlerden kaçının ve açık tonda fondöten üzerine koyu vurgular ekleyin. Fondöten kullanırken doğal ten renginizin dışına çıkmamaya özen gösterin.


Bu kayıt "hayalistic.blogspot.com" için hazırlanmıştır. İzinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.. ~(≧▽≦)~

Etiketler: